Forside    Nyheder    Bookmark and Share
 

Beretning - Ridelejren er veloverstået!

2011-07-17 19:31

Ridelejren på Mønterhøj blev en helt uforglemmelig og fantastisk uge for 20 ponyglade piger! 

Søndag var der ankomst, med holdinddeling, udpakning, rejsning af telte, bålhygge og snobrød, og det var så først mandag morgen pigerne for alvor påbegyndte ridelejrens mange oplevelser og udfordringer. 

Under hele ridelejren skulle pigerne hjælpe med i køkkenet og skulle morgen, middag og aften ordne og passe staldens 40 heste. 

Mandag aften blev pigerne sendt på et eventløb, hvor de blev udfordret i alt fra teamwork på en af de store skrænter, spring over barierrer til grænseoverskridende svævebaner, tønderidning og rapelling højt oppe i Mønterhøjs smukke bøgetræer. 

Dette var en fantastisk aften hvor pigerne blev rystet godt og grundigt sammen. Og med en flok trætte og sengeklare piger, der havde fundet ud af at de bestemt var i stand til meget mere end de selv havde troet, blev denne dag afsluttet. 

Under ridelejrens første dage blev der bl.a. trænet hårdt og insintivt i både dressur og spring, og deres anstrengelser blev prøvet af under ridelejres ridestævne. I højt solskin og under skyfri himmel viste pigerne hvad de havde øvet på og opnået i deres programridning i dressuren, og i dagens stilspringningsklasse blev det deres springkunstskaber, mod og evner der blev prøvet af. 

Ud over spring og dressur klasserne var der også massere af konkurrencer i alt fra styling til faigtherånd og der blev vundet et hav af præmier i de forskellige konkurrencer.

Tak til sponsorernefor de mange fine præmier. 

Torsdag morgen blev pigerne uventet vækket før tid, og efter en hurtig morgenstald og en gang morgenmad, stod den på udendørs morgentræning med højt musik og egen instruktør. 

Efter opvarmningen blev pigerne kørt ude i skoven til et stort paintball center, hvor de kampklare kunne kaste sig ud i nogle af centerets aktiviteter. Det blev til et par fantastiske sjove timer med lasergame og hylende morsomt sumubrydning. 

Dette var bestemt et kæmpe hit!! 

En uge med friske piger fulde af fantasi og initiativ, blev til en uge spækket med aktiviteter i alt fra ponygames, skovture, rundbold, højdespringning, tønderidning, og et utal af vandkampe, til bålhygge og snobrød. 

Torsdag og fredag aften blev der dømt fælles råhygge, med film, popcorn og alt hvad det ellers skal og bør indebære. Denne aften afslørede at den 20 mand store gruppe nu var blevet fuldstændig sammentømret til en. I én stor klump lå de foran det lille opsatte tv, alle liggende på kryds og på trævs, de store piger med de små i deres soveposer. Dette var et syn for guder, og et syn der for os arrangører og hjælpere vil være uforglemmelig. 

I ugens løb blev der også trænet ihærdigt i ringridning. Både med og uden hest. Dette kulminerede i Aabenraa´s store ringridderfest hvor pigerne og deres ponyer for alvor blev sat på prøve. Her skulle de bl.a. ride i det storte optog sammen med 360 andre heste og ringridder, det ridende politi, garderhusarene, og et hav af orkestere fra forskellige lande og forbund, og så foran flere tusinde mennesker. Noget der kan gøre en hver arrangør nervøs. Men...Gardehusarregimentets hesteekadron tog sig kærligt og meget professionelt af lejrens piger. Pigerne blev instureret i soldaternes honør, de fik poleret hove og støvler af selveste oversergenterne, og efterfølgende fulgte de mange og flotte gardehusaer pigerne sikkert frem fra Mønterhøj til det store optogs mødested. 

Ridelejrens sidste dage foregik primært på ringriderpladsen. Med mad og hygge i vores opstillede pavillioner, og med tivoli og markedsplads i baghaven, kunne pigerne ride ringridning til den helt store guldmedalje.Og det gjorde de, de gjorde det super fint og der var gode præmier til alle. 

Efter 7 hårde og uforglemmelig dage med en kanon tidsplan der var spækket med aktiviteter og oplevelser, kunne 20, trætte piger afhentes på Mønterhøj søndag aften. 

Tak til pigerne for den gode ånd og store mængde energi de bidragede med og en kæmpe tak til de mange hjælpere som gjorde denne unikke ridelejr uforglemmelig - uden jer var dette ikke muligt. 

Tak for dette års ridelejr! Vi ses på Mønterhøj!! 

De Bedste Hilsner 

Helle Pedersen, Mønterhøj!

Aabenraa Rideklub Mønterhøj | Mønterhøjvej 41, 6200 Aabenraa  | aabenraarideklub@mail.dk